Potrebno:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- 1,5 dl soja sosa
- 2 kašike meda
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica karija u prahu
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 1 kašičica soli
Priprema:
- Rebarca iseći na željenu veličinu. Ostale sastojke izmešati i preliti preko rebaraca, pa ponovo izmešati. Ostaviti da stoji u frižideru sat vremena.
- U pleh staviti alu foliju, pa poslagati rebarca, preliti sa ostatkom sosa, naliti sa šoljicom vode i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 160 stepeni. U toku pečenja rebarca par puta okretati i po potrebi dodati po malo vode. Rebarca su gotova kada dobiju lepu rumenu boju, okvirno nakon 40-45 minuta u zavisnosti od rerne.
Нема коментара:
Постави коментар