субота, 12. март 2016.

PIKANTNA REBARCA SA SOJA SOSOM



Potrebno:

- 1 kg svinjskih rebaraca
- 1,5 dl soja sosa
- 2 kašike meda
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica karija u prahu
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 1 kašičica soli

Priprema:

- Rebarca iseći na željenu veličinu. Ostale sastojke izmešati i preliti preko rebaraca, pa ponovo izmešati. Ostaviti da stoji u frižideru sat vremena.


- U pleh staviti alu foliju, pa poslagati rebarca, preliti sa ostatkom sosa, naliti sa šoljicom vode i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 160 stepeni. U toku pečenja rebarca par puta okretati i po potrebi dodati po malo vode. Rebarca su gotova kada dobiju lepu rumenu boju, okvirno nakon 40-45 minuta u zavisnosti od rerne.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...