среда, 20. фебруар 2019.

FOKAČA ( FOCACCIA)



Potrebno:

- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja

- 50 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- masline

Priprema:

- Sjediniti brašno, kvasac, so i šećer, pa dodati 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesiti testo. Podmazati pleh, pa testo razvući i prekriti streč folijom. Ostaviti da stoji sat vremena.


- Zatim zagrejati 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodati ruzmarin i sitno seckan beli luk. Preliti preko testa, pa prstima napraviti mala udubljenja. 


- Ostaviti da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnuti masline i posuti sa morskom soli.


- Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta. 

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...