недеља, 24. фебруар 2019.

MANČMELOU KOLAČ



Kora:

- 4 žumanceta
- 1/2 čaše šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša brašna

Napomena:
- Čaša je od 2 dl

Šam:

- 4 belanca
- prstohvat soli
- 8 kašika šećera

Glazura:

- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja

- Umutiti žumanca sa šećerom, zatim dodati ostale sastojke, dobro sjediniti i izručiti u podmazan pleh veličine 22x33. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

- Belanca umutiti sa prstohvatom soli. Zatim u dva tri navrata dodati 8 kašika šećera neprekidno muteći dok se ne dobije čvrst šam. Preko gotove kore poravnati šam i vratiti u rernu koju smanjimo na 100 stepeni. Sušiti desetak minuta, pa isključiti rernu i ostaviti unutra dok se ne prohladi.

- Čokoladu istopiti i pomešati sa uljem, pa preliti preko kolača. Dobro ohladiti. 

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...