недеља, 3. фебруар 2019.

MUSAKA OD MLEVENOG MESA I PIRINČA



Potrebno:

- 500 g mlevenog mesa
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 l mleka
- 150 g pirinča
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike
- malo ulja

Priprema:

- Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni i beli luk. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne ispari sva tečnost. Zatim dodati opran pirinač, začiniti i dinstati najduže minut. Preručiti u pleh i preliti sa umućenin jajima i mlekom. Peći u rerni na 220 stepeni oko pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...