Potrebno za testo:
- 1,5 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 dl ulja
- oko 500 g brašna
Potrebno za nadev:
- 200 g šunkarice
- 150 g kulena
- masline po želji
- 4-5 fafarona
- kečap
- origano
- 250 g kačkavalja
Priprema:
- U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera. Za desetak minuta, dodati ostale sastojke i zamestiti srednje meko testo koje se odvaja od činije. Kada testo nadođe, rastanjiti ga u podmazanom plehu, ja sam koristila prečnik 40 cm. Preko testa premazati kečap, složiti tanko sečenu šunkaricu, zatim kulen i šampinjone. Rasporediti masline i feferone.
Staviti u rernu zagrejanu na 250 stepeni i peći oko petnaest minuta, odnosno dok se ivice testa blago ne zarumene. Potom izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu na pola minuta, samo da se sir istopi. Izvaditi iz rerne i sipati origano preko sira.
Нема коментара:
Постави коментар