уторак, 19. фебруар 2019.

PIZZA MAĐARICA



Potrebno za testo:

- 1,5 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 dl ulja
- oko 500 g brašna

Potrebno za nadev:

- 200 g šunkarice
- 150 g kulena
- masline po želji
- 4-5 fafarona
- kečap
- origano
- 250 g kačkavalja

Priprema:

- U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera. Za desetak minuta, dodati ostale sastojke i zamestiti srednje meko testo koje se odvaja od činije. Kada testo nadođe, rastanjiti ga u podmazanom plehu, ja sam koristila prečnik 40 cm. Preko testa premazati kečap, složiti tanko sečenu šunkaricu, zatim kulen i šampinjone. Rasporediti masline i feferone.


Staviti u rernu zagrejanu na 250 stepeni i peći oko petnaest minuta, odnosno dok se ivice testa blago ne zarumene. Potom izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu na pola minuta, samo da se sir istopi. Izvaditi iz rerne i sipati origano preko sira. 

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...