субота, 19. септембар 2015.

KISELI KRASTAVCI



Potrebno je:

- 5 kg krastavaca (kornišona)
- 3 l vode
- 1,5 l sirćeta
- 125 g soli
- 125 g šećera
- biber u zrnu
- slačica

- Krastavce dobro oprati, svaki posebno dobro istrljati, a ja to radim oštrim delom sunđera za sudove. Vodu, sirće, so i šećer prokuvati. Krastavce složiti u tegle, pa u svaku teglu sipati po nekoliko zrna bibera i slačice. Zatim krastavce preliti vrelim sirupom, odmah zatvoriti i staviti u rernu da se pasterizuje na 90 stepeni, 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...