Potrebno je:
- 5 kg povrća (karfiol, krastavac, crni luk, zelena i žuta paprika, šargarepa, kupus)
- 500 ml sirćeta
- 1 l vode
- 1/2 kesice bibera u zrnu
- 1 kašičica slačice
- nekoliko zrna korijandera
- 100 g šećera
- 100 g soli
Priprema:
- Povrće dobro oprati i očistiti. Kupus naribati, karfiol usitniti na sitnije cvetiće. Crni luk, krastavac i šargarepu iseckati na sitne kolutiće. Papriku iseckati na tanke trakice.
Sirće, vodu, so, šećer, biber, korijander i slačicu staviti da prokuva. Povrće dobro nabiti u tegle, pa preliti vrelim prelivom. Zatvoriti i ostaviti na adekvatno mesto.
Ova salata je jedna od omiljenih, pa je stoga pravim u troduploj meri. Zato je, umesto u tegle, napravim u kanti za turšiju.
Нема коментара:
Постави коментар