четвртак, 17. септембар 2015.

KROASANI SA ŠUNKARICOM


Potrebno:

- 500 g brašna
- 1 puna kašika masti
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 dl mleka
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- 1 jaje
- 250 g maslaca/margarina
- 150 g šunkarice

Premaz:

- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli

Priprema:

U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom. Zatim dodati ostale sastojke (bez maslaca) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti testo. Testo podeliti na 8 loptica, pa svaku rastanjiti oklagijom u krug. Na svaki krug narendati margarin (zamrznuti ga radi lakšeg rendanja), i slagati jedan na drugi. Na poslednji krug testa ne rendati margarin. Složeno testo razviti u što veći krug, tanko, pa seći uske i dugačke trouglove. Na svaki trougao staviti komadić šunkarice i umotati u kiflu. Kifle složiti u pleh obložen papirom za pečenje, pokriti i ostaviti da odmore sat vremena. Zatim razmutiti jaje sa pavlakom i soli, pa premazati kifle i posuti semenkama po želji. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...