Potrebno:
- 500 g testenine
- 2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica bio začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- malo ulja
- 1 šoljica vode (1,5 dl)
- Grenadir marš ili u Vojvodini popularno nasuvo sa sirom je staro vojničko jelo, koje su pripremali još austrougarskoj vojsci, pa je i naziv takav. U nekim receptima krompir se ne pasira, neko samo proprži dok ga ja pripremam ovako. Testenina može da bude kupovna makarona, ali je daleko lepše sa domaćom varijantom.
- Na blogu sam postavila recept i postupak pripreme domaćih rezanaca ( http://umetnostkuvanjabygaga.blogspot.rs/2016/04/domaci-rezanci.html ) . Dakle pripremljena rezanca spustiti u kipuću vodu i skuvati. Zatim procediti.
- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na četvrtine. Staviti da se skuva, pa procediti i ispasirati. Dodati proceđenim rezancima.
- Sitno iseckati glavicu crnog luka, pa staviti na malo zagrejanog ulja i dinstati dok ne zastakli. Zatim dodati začine i naliti šoljicom vode. Kada prokuva preliti preko krompira i rezanaca i izmešati. Služiti toplo uz salatu po želji.
Нема коментара:
Постави коментар