субота, 9. април 2016.

GRENADIR MARŠ ILI NASUVO SA KROMPIROM


Potrebno:

- 500 g testenine
- 2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica bio začina
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- malo ulja
- 1 šoljica vode (1,5 dl)

- Grenadir marš ili u Vojvodini popularno nasuvo sa sirom je staro vojničko jelo, koje su pripremali još austrougarskoj vojsci, pa je i naziv takav. U nekim receptima krompir se ne pasira, neko samo proprži dok ga ja pripremam ovako. Testenina može da bude kupovna makarona, ali je daleko lepše sa domaćom varijantom.

- Na blogu sam postavila recept i postupak pripreme domaćih rezanaca ( http://umetnostkuvanjabygaga.blogspot.rs/2016/04/domaci-rezanci.html ) . Dakle pripremljena rezanca spustiti u kipuću vodu i skuvati. Zatim procediti.


- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na četvrtine. Staviti da se skuva, pa procediti i ispasirati. Dodati proceđenim rezancima.

- Sitno iseckati glavicu crnog luka, pa staviti na malo zagrejanog ulja i dinstati dok ne zastakli. Zatim dodati začine i naliti šoljicom vode. Kada prokuva preliti preko krompira i rezanaca i izmešati. Služiti toplo uz salatu po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...