недеља, 3. април 2016.

SLANA GNEZDA OD MESA


Potrebno:

- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 3 kašike prezle
- 1 kašičica bio začina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- vezica peršunovog lišća

Fil:

- 1 dl pavlake
- 100 g šinkarice
- 1 jaje
- 200 g kačkavalja

Priprema:

- Crni luk i peršun lišće sitno iseckati, pa dodati mlevenom mesu. Dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti. Pokriti folijom i ostaviti u frižider na pola sata.


- Zatim praviti loptice i slagati u podmazan pleh. U svakoj loptici napraviti udubljenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći loptice mesa oko 35 minuta.


- Kačkavalj izrendati, šunkaricu iseckati na sitne kockice i sjediniti sa pavlakom i umućenim jajetom. Ostaviti sa strane malo rendanog kačkavalja.


- Pečene loptice mesa napuniti filom i vratiti u rernu na još dvadesetak minuta. Nakon toga izvaditi i posuti svaku lopticu sa kačkavaljem koji smo ostavili sa strane. Vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.



- Služiti uz priloge po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...