Potrebno:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 3 kašike prezle
- 1 kašičica bio začina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- vezica peršunovog lišća
Fil:
- 1 dl pavlake
- 100 g šinkarice
- 1 jaje
- 200 g kačkavalja
Priprema:
- Crni luk i peršun lišće sitno iseckati, pa dodati mlevenom mesu. Dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti. Pokriti folijom i ostaviti u frižider na pola sata.
- Zatim praviti loptice i slagati u podmazan pleh. U svakoj loptici napraviti udubljenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći loptice mesa oko 35 minuta.
- Kačkavalj izrendati, šunkaricu iseckati na sitne kockice i sjediniti sa pavlakom i umućenim jajetom. Ostaviti sa strane malo rendanog kačkavalja.
- Pečene loptice mesa napuniti filom i vratiti u rernu na još dvadesetak minuta. Nakon toga izvaditi i posuti svaku lopticu sa kačkavaljem koji smo ostavili sa strane. Vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.
- Služiti uz priloge po želji.
Нема коментара:
Постави коментар