Potrebno za testo:
- 2 jajeta
- 1 kašika masti
- 350 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kocka kvasca
- 650 g brašna
- 100 g maslaca
Fil 1:
- 1 jaje
- 200 g sira
Fil 2:
- 300 g spanaća
- 100 g sira
Premaz:
- 2 belanceta
Priprema:
- U mlako mleko izmrviti kvasac sa šećerom. Kada se kvasac raziđe, dodati ga razmućenim žumancima sa kašikom masti. Posoliti i sa brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da se udupla.
Zatim testo podeliti na osam jednakih delova.
- Odvojiti četiri dela, pa svaki razviti u krug i premazati sa otopljenim maslacem, osim poslednjeg, četvrtog.
- Složiti jedan na drugi, pa razviti i premazati filom sa sirom koji razmutimo sa jajetom.
- Preostala četiri dela isto premazati rastopljenim maslacem, slagati jedan na drugi i razviti. Razvijeno testo staviti preko sira. Spanać oprati, očistiti i blanširati. Ocediti, iseckati i pomešati sa sirom. Rasporediti preko razvijenog testa.
- Testo urolati, pa odseći krajeve debljine dva prsta. Ostatak rolata iseći na trouglove. Slagati trouglove u podmazanu tepsiju veličine 30 cm, a odsečene krajeve staviti u sredinu jedan na drugi.
- Pokriti krpom i ostaviti da stoji sat vremena. Nadošlu pitu premazati razmućenim belancima i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 250 stepeni, pet minuta. Nakon toga smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni i peći još 35 minuta, pokrivenu papirom za pečenje.
Нема коментара:
Постави коментар