Potrebno za kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 8 kašika oraha
Fil:
- 20 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 l mleka
- 500 g maslaca ili margarina
- 250 g šećera u prahu
- 300 g plazma keksa
- 300 g mlečne čokolade sa jagodom
- 100 g oraha
Priprema:
- 5 belanaca mutiti mikserom uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera u čvrst sneg. Ručno umešati 2 kašike brašna i 2 kašike mlevenih oraha. Rasporediti u kalup (27x25) obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok blago ne porumeni. Na isti način pripremiti još tri kore.
-Žumacna šećer i brašno razmutiti sa malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da prokuva, pa sipati razmućena žumanca i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u hladan fil dodati prethodno umućen maslac sa šećerom u prahu. Sve dobro sjediniti, pa dodati mlevene orahe, na krupnije komadiće izlomljenu plazmu i na krupnije komade iseckanu čokoladu.
- Tortu filovati i ostaviti da u frižider da se stegne. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар