четвртак, 7. април 2016.

MEDENO SRCE (POSNO)


Potrebno:

- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 kašika pekmeza po izboru
- 250 g brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašičica soda bikarbone
- 1 kašičica cimeta

Premaz:

- 3 kašike pekmeza po izboru

Glazura:

- 100 g posne čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja

Priprema:

- Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom.

- Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...