Potrebno:
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 kašika pekmeza po izboru
- 250 g brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašičica soda bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Premaz:
- 3 kašike pekmeza po izboru
Glazura:
- 100 g posne čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom.
- Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Нема коментара:
Постави коментар