- 100 g šećera
- 3 kesice želatina
- 500 g šlaga
- 4 dl mleka za šlag
- 200 g mlevene plazme
- 1 sladoled u prahu šumsko voće
- 1 sladoled u prahu straćatelo
- 2 dl mleka za sladoled
Priprema:
- 8 dl mleka sa šećerom staviti da provri. Želatin razmutiti u 2 dl hladnog mleka i ostaviti da nabubri. Kada mleko provri, ubaciti nabubreli želatin, promešati o ostaviti da se stegne na gustinu meda.
Šlag umutiti sa mlekom, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađeni želatin. Podeliti na tri dela.
U jedan deo ubaciti mlevenu plazmu. U drugi deo dodati sladoled šumsko voće koji prvo umutimo sa mlekom. U treći deo dodati sladoled straćatela, takođe prethodno umućen sa mlekom.
U odgovarajući kalup, obložen folijom, izručiti deo sa pčazmom, zatim deo sa šumskim voćem i na kraju deo sa straćatelom. Ostaviti u zamrzivač na dva sata ili u frižider preko noći da se stegne. Zatim izručiti na tacnu i dekorisati po želji.
- 3 kesice želatina
- 500 g šlaga
- 4 dl mleka za šlag
- 200 g mlevene plazme
- 1 sladoled u prahu šumsko voće
- 1 sladoled u prahu straćatelo
- 2 dl mleka za sladoled
Priprema:
- 8 dl mleka sa šećerom staviti da provri. Želatin razmutiti u 2 dl hladnog mleka i ostaviti da nabubri. Kada mleko provri, ubaciti nabubreli želatin, promešati o ostaviti da se stegne na gustinu meda.
Šlag umutiti sa mlekom, pa dodavati kašiku po kašiku ohlađeni želatin. Podeliti na tri dela.
U jedan deo ubaciti mlevenu plazmu. U drugi deo dodati sladoled šumsko voće koji prvo umutimo sa mlekom. U treći deo dodati sladoled straćatela, takođe prethodno umućen sa mlekom.
U odgovarajući kalup, obložen folijom, izručiti deo sa pčazmom, zatim deo sa šumskim voćem i na kraju deo sa straćatelom. Ostaviti u zamrzivač na dva sata ili u frižider preko noći da se stegne. Zatim izručiti na tacnu i dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар