недеља, 18. март 2018.

PIJANO PILE



Potrebno :

- 1 pile oko 2 kg
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 staklena flaša piva od 1/2 l
- povrće po izboru

Priprema:

- Pomešati začine, pa utrljati u pile. Ostaviti u frižideru pokriveno najlonom da prenoći. Zatim pivsku flašu dobro oprati i skinuti sve etikete. Pile staviti na flašu i sve zajedno u pleh za pečenje. Potom otvoriti pivo, a oko svega staviti povrće po izboru(krompir, šargarepa, karfiol...). Ubaciti u rernu zagrejanu na 220 stepeni i peći oko sat vremena. Povremeno sipati po malo soli u pivo da peni. Pile pečeno na ovaj način je izuzetno sočno i ukusno.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...