Potrebno za kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 8 kašika brašna
Potrebno za fil:
- 650 ml mleka
- 12 žumanaca
- 9 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 300 g mlevenih oraha
- muskantni orah po želji
Priprema:
- 3 belanceta umutiti sa 3 kašike šećera u čvrst šam. 3 kašike oraha sjediniti sa 2 kašike brašna, pa lagano umešati u belanca. Izručiti u kalup prečnika 26 cm, koji smo obložili papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 14 minuta. Na isti način pripremiti još tri kore.
- Sjediniti žumanca, brašno i 2 dl mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom, pa umešati razmućena žumanca i kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil. U fil umešati mlevene orahe i po želji muskantni orah. Filovati korice i ostaviti da se torta stegne. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар