Potrebno :
- 4 bataka sa karabatakom
- 3 šoljice pirinča
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka
Priprema:
- Batake naliti sa 1,5 l vode i staviti da se kuva. Skuvano meso izvaditi (vodu ne bacati), odstraniti kosti i usitniti.
- U dubljoj šerpi, na malo ulja, izdinstati sitno seckanu glavicu luka, šargarepu i koren peršuna. Potom dodati meso i opran pirinač. Sve naliti vodom u kojoj se kuvalo meso i začiniti. Kuvati na umerenoj vatri dok se pirinač ne skuva. Po potrebi dodati još vode, treba da bude tečan. Zatim sve izručiti u odgovarajući pleh i ubaciti u rernu zagrejanu na 250 stepeni, da se zapeče dok se ne uhvati korica po vrhu, otprilike oko dvadesetak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар