Potrebno za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Potrebno za fil:
- 1 l mleka
- 8 kašika šećera
- 8 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike brašna
- 250 g maslaca ili margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
4 kutije mančmeloa
Šlag za dekoraciju
Priprema:
- Za koru umutiti 4 belanceta uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok ne bude čvrst šam. Lagano umešati kašiku brašna i 4 kašike mlevenih oraha. Sipati u kalup prečnika 26 cm koji je obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru.
- Za fil umutiti žumanca, dodati puding, brašno i sa malo mleka sve dobro razmutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da prokuva sa šećerom, pa u provrelo mleko zakuvati puding. Mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Izmiksati maslac i šećer u prahu, pa postepeno dodavati ohlađen fil i sve dobro sjediniti. Fil podeliti na dva dela.
Penasti deo mančmelou odvojiti od keksića, pa keks izdrobiti u jednu polovinu fila. U drugi deo fila umešati otopljenu čokoladu.
- Na tacnu staviti prvu koru, premazati vanil filom, pa složiti penasti deo mančmelou. Zatim preko toga premazati čoko filom i pokriti drugom korom. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар