недеља, 11. март 2018.

ŠTRUDLA SA ORASIMA


 


Potrebno:

- 400 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 100 ml mleka
- 4 kašike kiselog mleka
- 3 žumanceta
- 5 kašika šećera
- prstohvat soli
- rendana korica jednog limuna

Fil:

- 200 g mlevenih oraha
- 3 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
- 50 ml mleka

Priprema:

- Pomešati mlevene orahe, šećer i vanilin šećer, pa preliti sa vrelim mlekom.

- U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati 1 kašičicu šećera. Ostaviti da uskisne.
Pomešati brašno sa ostalim sastojcima, pa dodati kvasac i zamesiti testo. Ostaviti da stoji pola sata. Zatim testo razviti na oko 5 mm debljine i premazati pripremljenim filom. Urolati i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti štrudlu da raste dok se rerna dobro ne zagreje na 180 stepeni. Peći štrudlu oko 40-45 minuta. Po želji posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...