Potreno za kore:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 20 kašika mlevenih oraha
- 4 kašike brašna
Fil:
- 16 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 100 g šećera u prahu
- 375 g maslaca
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 3 kašike brašna
- 400 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g kokos brašna
Priprema:
- Umutiti 4 belanceta uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera u čvrst šam. Dodati 5 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna, pa lagano sjediniti. Sipati u kalup (28 cm) obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 13 minuta. Na isti način pripremiti još tri kore.
- Žumanca sjediniti sa 2 dl mleka, pudingom i brašnom, izmešati da nema grudvica, pa zakuvati u ostatak mleka koje smo stavili da prokuva. Kuvati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na tri jednaka dela. U jedan deo umešati 100 g otopljene čokolade, u drugi deo umešati kokos i u treći deo mlevene orahe.
- 300 g čokolade otopiti sa 3 kašike ulja, pa premazati tri kore. Sačekati da se čokolada stegne, pa filovati. Na prvu koru namazati fil sa čokoladom, staviti drugu koru, namazati fil sa orasima, staviti treću koru i premazati filom sa kokosom. Pokriti četvrtom korom i ostaviti u frižider da se stegne. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар