Potrebno:
- 1,5 kg svinjskog buta ili krmenadle
- 150 g pančete
- 1 kiseli krastavac
- 2 šargarepe
- 1 dl crnog vina
- 1 kašičica ruzmarina
- so
Priprema:
- Krastavac i jednu šargarepu iseckati na tanke štapiće, pančetu iseckati sitno.
- Na mesu, pomoću oštrog noža praviti što dublje džepove, pa naizmenično puniti sa krastavcima, šargarepom i pančetom. Meso dobro posoliti i utrljati ruzmain, uviti u providnu foliju i ostaviti da prenoći.
- Zatim na dobro zagrejanom ulju ispržiti meso sa svih strana, da bi se sve pore zatvorile i meso zadržalo sočnost.
- Meso staviti u pleh u kojem će se peći, pa iseckati jednu šargarepu na krupne kolutove i ubaciti oko mesa. Sipati vino i masnoću u kojoj se meso pržilo, pokriti folijom, pa staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći sat vremena, a onda skinuti foliju i peći još dvadesetak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар