субота, 7. мај 2016.

ROLAT OD SPANAĆA


Potrebno za koru:

- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike vode
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 500 g smrznutog spanaća

Fil:

- 500 g sira
- 1 čaša (180 ml) pavlake
- 300 g salame, šunkarice...
- 300 g kiselih krastavaca
- 1 rendano kuvano jaje
- 100 g kačkavalja

Priprema:

- Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca i so umutiti u čvrst sneg, pa dodati žumance, mleko i vodu. Sjediniti i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i odmrznut i dobro oceđen spanać. Lagano umešati, pa smesu izručini na veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Ravnomerno razvući smesu, pa staviti da se peče na 180 stepeni, dok blago ne porumeni. Vruću koru uviti zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.
- Pomešati sir i pavlaku, pa premazati ohlađenu koru. Zatim posuti sitno seckanu salamu ili po izboru, sitno seckane kisele krastavce, izrendano kuvano jaje i rendani kačkavalj. Rolat umotati u foliju i ostaviti u frižider do posluženja.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...