субота, 28. мај 2016.

RIGO JANČI


Kora:

- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 6 kašika oštrog brašna T-400
- 2 kašike kako praha
- 2 kašike vode

Fil:

- 500 ml slatke pavlake
- 250 g čokolade za kuvanje
- 0,5 dl mleka
- 1 kesica želatina

Glazura:

- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja

Priprema:

- Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg sa 4 kašike šećera. Žumanca i 4 kašike šećera umutiti dok ne pobele, pa dodati kakao, vodu i brašno. Ručno sjediniti sa belancima. Smesu izručiti u kalup (26 cm) obložen papirom za pečenje, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta. Ohladiti koru, pa je preseći na pola.


- Umutiti slatku pavlaku, ako je slatka pavlaka nezaslađena dodati 5 kašika šećera u prahu, a ako je zaslađena nije potrebno dodatno sladiti, pa dodati otopljenu čokoladu. Dodati mleko i sjediniti. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i kada nabubri, otopiti, pa dodati slatkoj pavlaci i dobro sjediniti mikserom. Filovati kore i ostaviti da se ohladi u frižideru.


- Čokoladu i ulje otopiti, pa preliti preko kolača.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...