понедељак, 2. мај 2016.

SVINJSKI FILE U LISNATOM TESTU SA ŠAMPINJONIMA


Potrebno:

- 1 svinjski file
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica senfa
- 150 g šunkarice
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 250 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- so, biber
- ulje

Priprema:

- File oprati i obrisati ubrusima. Posoliti i pobiberiti. Utrljati origano. Na dobro zagrejanom ulju ispržiti file sa svih strana. Izvaditi i premazati sa senfom.


- Šampinjone iseckati na listiće, crni luk sitno iseckati. Na zagrejanom ulju izdinstati crni luk, pa dodati šampinjone i dinstati sve dok ne ispari sva tečnost. Posoliti i pobiberiti.


- Složiti šunkaricu tako da se krajevi preklapaju, pa sipati nadev od šampinjona preko šunkarice. Na šampinjone staviti pripremnjen file, pa uviti.


- Lisnato testo razviti, pa na njega staviti urolan file. Sve umotati i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testo zarezati nožem.


- Premazati razmućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...