Potrebno:
- 1 svinjski file
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica senfa
- 150 g šunkarice
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 250 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- so, biber
- ulje
Priprema:
- File oprati i obrisati ubrusima. Posoliti i pobiberiti. Utrljati origano. Na dobro zagrejanom ulju ispržiti file sa svih strana. Izvaditi i premazati sa senfom.
- Šampinjone iseckati na listiće, crni luk sitno iseckati. Na zagrejanom ulju izdinstati crni luk, pa dodati šampinjone i dinstati sve dok ne ispari sva tečnost. Posoliti i pobiberiti.
- Složiti šunkaricu tako da se krajevi preklapaju, pa sipati nadev od šampinjona preko šunkarice. Na šampinjone staviti pripremnjen file, pa uviti.
- Lisnato testo razviti, pa na njega staviti urolan file. Sve umotati i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testo zarezati nožem.
- Premazati razmućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар