уторак, 24. мај 2016.

PUNJENE ZEMIČKE


Potrebno:

- 3 dl mleka
- 2 dl vode
- oko 900 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 dl ulja
- 3 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- 400 g kobasice ili šunkarice
- 200 g kisele pavlake ili sira
- 1 jaje
- semenke za posipanje

Priprema:

- Kvasac izdrobiti u mlako mleko i posuti sa šećerom. Ostaviti da stoji desetak minuta, pa dodati ostale sastojke, pa sa postepenim dodavanjem brašna, zamesiti kompaktno testo koje se odvaja od ruku. Ostaviti da se udupla. Zatim testo premesiti i na pobrašnjenoj radnoj površini razviti na oko 1 cm debljine. Seći na kvadratiće i na svaki staviti po malo fila. Fil prilagoditi sopstvenom ukusu, pa tako može da se filuje sa kobasicom, salamom, šunkom, sirom, pavlakom ili dinstanim mlevenim mesom.


- Filovane kvadratiće spajati, dobro zatvoriti testo, da fil ne curi, pa spojenim delom na dole, slagati na pleh obložen papirom za pečenje.


- Rernu zagrejati na 220 stepeni. Složene zemičke premazati razmućenim jajetom i posuti željenim semenkama. Peći dok lepo ne porumene.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...