Potrebno za testo:
- 700 g brašna
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 180 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 250 ml mleka
Potrebno za fil:
- 100 g sira
- 1 jaje
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica soli
- 50 g slanine
- 100 g kačkavalja
- malo peršun lišća
Priprema:
- Smlačiti mleko, pa izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera. Ostaviti da se kvasac rastopi. Zatim dodati ostale sastojke i umesiti testo. Testo ostaviti da raste pola sata. Zatim nadošlo testo premesiti, pa ga rastanjiti oklagijom na pola centimetra debljine.
- Jaje, sir, brašno i so umutiti, pa premazati razvijeno testo. Slaninu sitno iseckati, pa rasporediti preko premazanog testa. Posuti sitno seckanim peršunovim lišćem i narendanim kačkavaljem.
Testo zatim iseći na kocke, pa slagati jednu na drugu po tri do četiri kocke. Složeno testo ređati u kalup za mafine.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa ubaciti pitu da se peče 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар