Potrebno:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 2 dl mleka
- 5 dl vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Nadev:
- 300 g mlevenih čvaraka
- so po ukusu
- 2 kašike masti
- 1 čaša pavlake
Priprema:
Mleko smlačiti, pa mu dodati izmrvljen kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da fermentiše. Zatim dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti da naraste. Zatim na pobrašnjenoj površini testo razviti na prst debljine i premazati čvarcima u koje smo umešali pavlaku, mast i so po ukusu.
Testo preklopiti sa jedne strane.
Zatim sa druge strane...
I na kraju sa jednog i drugog kraja.
Pokriti i ostaviti da odmara 15 minuta. Nakon toga testo ponovo razviti i preklapati, ukupno tri puta. Zatim razviti na debljinu prsta, pa po vrhu blago zaseći nožem da se dobiju kockice. Modlicom vaditi pogačice i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар