субота, 27. фебруар 2016.

MIKADO TORTA


Potrebno ka koru:

- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 2 ravne kašike brašna
- 16 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika kakao praha

Potrebno sa preliv:

- 150 g šećera
- 1 dl vode

Potrebno za fil:

- 4 žumanceta
- 10 kašika jake kuvane kafe
- 2 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 250 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

- Belanca mutiti uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodati jedno po jedno žumance i ručno umešati orahe, kakao i brašno. Smesu sjediniti i izliti u kalup (26 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Pečenu koru ohladiti, pa preseći na dva dela.


- Šećer i vodu za preliv staviti da prokuva i kuvati 1-2 minuta. Ohladiti i poprskati kore.

- Žumanca i šećer umutiti, pa im dodati brašno razmućeno u hladnoj kafi. Staviti na ringlu i kuvati dok se ne zgusne, 2-3 minuta. Skloniti sa vatre i ubaciti izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi. U hladan fil umešati maslac. Namazati presečenu i poprskanu koru sa filom, poklopiti sa drugom korom, takođe poprskanom i ukrasiti po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...