понедељак, 1. фебруар 2016.

KENEDI TORTA



Potrebno za žutu koru (x2):

- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 5 kašika brašna

Preliv:

- 1,5 dl mleka
- 30 g čokolade za kuvanje
- 1,5 kašika šećera


Potrebno za koru sa orasima:

- 6 belanaca
- 12 kašika šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 50 g suvog grožđa

Fil:

- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 350 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 4 dl mleka
- 1 puding od vanile

Priprema:

- Za žutu koru umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati brašno i prašak za pecivo, sjediniti i izliti u kalup (27x22) obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru.

- Preliv za žute kore: Prokuvati mleko, šećer i čokoladu i ostaviti da se ohladi. Hladne kore preliti hladnim prelivom.


- Umutiti čvrst sneg od belanaca uz postepeno dodavanje šećera, neprekidno muteći. Zatim ručno umešati mlevene orahe i suvo grožđe. Peći u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 25 minuta.

- Penasto umutiti žumanca i šećer, pa dodati brašno, sjediniti i staviti na paru da se kuva dvadeset minuta. Ostaviti da se ohladi.

- Skuvati puding u 4 dl mleka i ostaviti da se ohladi. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen puding i žumanca. Sve dobro sjediniti mikserom i ostaviti u frižider na desetak minuta.


- Na tacnu staviti žutu koru, natopiti je prelivom, pa premazati polovinom fila. Zatim staviti koru sa orasima, premazati ostatkom fila i pokriti drugom žutom korom, pa i nju premazati prelivom. Ostaviti u frižider da se stegne, pa ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...