понедељак, 1. фебруар 2016.

ŠARENI SLANI MINJONI



Zelena kora (napraviti dve):

- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 80 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 briketa zamrznutog spanaća (70-80 g)

Narandžasta kora:

- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 80 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice slatke začinske paprike

Fil:

- 300 g sitnog sira
- 2 kuvana jajeta
- 1 crvena paprika
- 3 kašike majoneza
- 200 g sitno seckane šunke
- malo seckanog peršun lišća

- 3 kašike pavlake
- 100 g kačkavalja

Priprema:


- Za zelenu koru umutiti belanca i so, pa dodati žumanca, ulje, jogurt, brašno, prašak za pecivo i odmrznut i oceđen spanać. Smesu izliti u kalup (27x24), obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Na isti način pripremiti ripremiti još jednu zelenu koru.

- Za narandžastu koru umutiti belanca i so, dodati ostale sastojke, sjediniti i peći na isti način kao i zelene kore.

- Fil: Sir sjediniti sa majonezom iseckanom šunkom, sitno seckanim kuvanim jajima, sitno iseckanom paprikom i peršun lišćem.

- Filovati: na zelenu koru premazati polovinu fila, pokriti narandžastom korom, premazati ostatkom fila i poklopiti zelenom korom. Premazati pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...