Zelena kora (napraviti dve):
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 80 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 briketa zamrznutog spanaća (70-80 g)
Narandžasta kora:
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 čaša jogurta
- 80 ml ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice slatke začinske paprike
Fil:
- 300 g sitnog sira
- 2 kuvana jajeta
- 1 crvena paprika
- 3 kašike majoneza
- 200 g sitno seckane šunke
- malo seckanog peršun lišća
- 3 kašike pavlake
- 100 g kačkavalja
Priprema:
- Za zelenu koru umutiti belanca i so, pa dodati žumanca, ulje, jogurt, brašno, prašak za pecivo i odmrznut i oceđen spanać. Smesu izliti u kalup (27x24), obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Na isti način pripremiti ripremiti još jednu zelenu koru.
- Za narandžastu koru umutiti belanca i so, dodati ostale sastojke, sjediniti i peći na isti način kao i zelene kore.
- Fil: Sir sjediniti sa majonezom iseckanom šunkom, sitno seckanim kuvanim jajima, sitno iseckanom paprikom i peršun lišćem.
- Filovati: na zelenu koru premazati polovinu fila, pokriti narandžastom korom, premazati ostatkom fila i poklopiti zelenom korom. Premazati pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem.
Нема коментара:
Постави коментар