Potrebno:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1/2 glavice karfiola
- 1/2 glavice brokolija
- 1 veća šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- so i biber po ukusu
- 1 dl neutralne pavlake
- 1 kašika gustina
- malo ulja
- 1,5 l vode
- malo seckanog peršun lišća
Priprema:
- Crni luk sitno iseckati, pa ubaciti u šerpu na malo zagrejanog ulja. Kada crni luk zastakli, dodati meso iseckano na sitne kockice i sitno seckani beli luk. Dinstati na umerenoj vatri. Kada je meso napola gotovo, naliti sa vodom i ostaviti da proključa. Zatim ubaciti povrće (šargarepu iseckanu na kolutove, brokoli i karfiol razdvojene na manje cvetiće), začiniti i kuvati dok ne omekša. Na kraju dodati peršun lišće i gustin razmućen u pavlaci. Kuvati čorbu do željene gustine.
Нема коментара:
Постави коментар