субота, 9. мај 2015.

KAKAO GRIZ PITA



Potrebno za koru:

- 100 g masti
- 1 jaje
- 3 kašike meda
- 2 kašike kakao praha
- 50 ml mleka
- 270 g brašna
- 1 ravna kašičica sode bikarbone

Potrebno za fil:

- 500 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
- 50 g bele čokolade

- Priprema:


Brašno pomešati sa sodom bikarbonom, a u drugoj posudi sjediniti mikserom mast, jaje, med, kakao i mleko. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti, pa nastaviti mesiti rukom, dok se ne dobije ujednačeno meko testo. Podeliti na dva jednaka dela.


Mleko i šećer staviti da kuva, pa kada prokuva dodavati postepeno griz, neprestano muteći žicom. Kuvati dok se ne zgusne, skloniti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi.

Iseći papir za pečenje na veličinu pleha 20x30, dva komada. Razvući prvu polovinu testa, izbockati ga viljuškom i prebaciti u pleh. Na prvu koru rasporediti fil i poravnati. Drugu koru razvući na papiru za pečenje, pa poklopiti preko fila, tako da papir za pečenje bude gore, pa ga polako skinuti. Malo poravnati i upakovati krajeve, pa ubaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peći oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi, pa staviti u fižider da prenoći. Posuti šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...