понедељак, 11. мај 2015.

LENJA PITA


Potrebno je:

- 2 žumanceta
- 200 g šećera
- 150 g masti
- 1 dl mleka
- 370 g brašna
- oko 400 g jabuka ili višanja
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:


Umutiti mast sa šećerom, pa dodati žumanca, mleko i sa brašnom zamesiti testo koje se odvaja od ruku. Podmazati pleh sa malo masti (20x30), pa testo podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo razvući na dno pleha, rasporediti voće (oceđene višnje ili rendane jabuke), posuti sa malo šećera, pa rastanjiti drugi deo testa preko voća i lepo upakovati krajeve. Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 220 stepeni, oko 35-40 minuta, odnosno dok ne porumeni. Ohlađen kolač iseći i posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...