четвртак, 7. мај 2015.

POSNA ŠVARCVALD TORTA


Potrebno za kore:

- 3 čaše vode
- 2 čaše šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 20 punih kašika brašna
- 4 kašike kakao praha
- 2 štangle posne rendane čokolade
- 1 kašika mlevenog keksa
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema od kajsija

Potrebno za fil:

- 1 l biljne slatke pavlake
- 300 g posne čokolade
- 250 g posnog margarina
- 200 g šećera u prahu
- 400 g višanja

Glazura:

- 150 g posne čokolade
- 4 kašike ulja
- 100 g posnog šlaga




Priprema:

Za kore pomešati sve sastojke i dobro umutiti mikserom da se sjedine. Kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje. Smesu podeliti na četiri dela i peći četiri korice u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 8-10 minuta.

Za čokoladni fil zagrejati 500 ml slatke pavlake, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se sjedini.  Ohladiti, pa sjediniti sa margarinom koji je umućen sa šećerom u prahu.

Ostatak slatke pavlake umutiti.

Na tacnu staviti obruč od kalupa, staviti prvu koru, malo poprskati sa sokom od oceđenih višanja, premazati čokoladnim filom, posuti višnjama, premazati umućenom slatkom pavlakom, staviti drugu koru i ponoviti postupak filovanja. Staviti treću koru, filovati na isti način kao prethodne, poklopiti četvrtom korom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

Za glazuru istopiti čokoladu, pa je pomešati sa uljem i premazati po vrhu torte. Okolo premazati sa šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...