петак, 1. мај 2015.

MOSKVA ŠNIT



Potrebno za kore (x4):

- 4 belanceta
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika mlevenih lešnika

Potrebno za fil:

- 16 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca

Još:

- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 konzerva ananasa
- 150 g pečenih seckanih lešnika

Priprema:




Umutiti 4 belanceta, pa im postepeno dodavati 4 kašike šećera, neprekidno muteći, dok se ne dobije gust šam. Zatim dodati kašiku brašna, mlevene orahe i lešnike. Sjediniti smesu varjačom. Izručiti u kalup obložen pek papirom. Količina odgovara veličini kalupa prečnika 28 cm ili  pleh veličine 23x33. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 12 minuta. Napraviti još tri ovakve kore.


Žumanca i šećer dobro umutiti, pa im dodati gustin i puding, prethodno razmućene sa 1,5 dl mleka. Ostatak mleka staviti da prokuva, pa zakuvati žumanca. Na blagoj vatri kuvati uz neprekidno mešanje. Fil potpuno ohladiti, pa ga sjediniti sa umućenim maslacem.
Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.
Prvo staviti koru, zatim fil, onda složiti višnje i posuti seckanim lešnicima, pa premazati sa slatkom pavlakom. Staviti drugu koru, premazati filom, složiti ananas, posuti seckanim lešnicima, premazati slatkom pavlakom, pa poklopiti trećom korom. Ponovo fil, višnje, ananas, lešnici, slatka pavlaka i poklopiti četvrtom korom.
Tortu ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...