среда, 13. мај 2015.

PEKARSKI BUREK


Potrebno je:

- 500 g kora za pitu
- 400 g feta sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- so po ukusu

Priprema:

Pomešati vodu i ulje i posoliti po ukusu. Količinu soli prilagoditi slanoći sira. U podmazanu okruglu tepsiju staviti dve kore, tako da polovina svake kore prelazi izvan tepsije. Ostatak kora podeliti u grupe od po tri kore. Uzeti prve tri kore i gužvati ih tako da lepo stanu u tepsiju. Poprskati sa mešavinom ulja, vode i soli, koju svaki put promešamo i posuti izmrvljenim sirom. Ponavljati postupak do poslednje tri kore. Prvu od poslednje tri kore zgužvati u tepsiji, poprskati, zatim zgužvati drugu koru, pa opet poprskati. Zgužvati i poslednju koru, poprskati, posuti izmrvljenim sirom, pa pokriti sa korama koje su izlazile van tepsije. Poprskati i ubaciti u rernu na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...