Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 400 g feta sira
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- so po ukusu
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i posoliti po ukusu. Količinu soli prilagoditi slanoći sira. U podmazanu okruglu tepsiju staviti dve kore, tako da polovina svake kore prelazi izvan tepsije. Ostatak kora podeliti u grupe od po tri kore. Uzeti prve tri kore i gužvati ih tako da lepo stanu u tepsiju. Poprskati sa mešavinom ulja, vode i soli, koju svaki put promešamo i posuti izmrvljenim sirom. Ponavljati postupak do poslednje tri kore. Prvu od poslednje tri kore zgužvati u tepsiji, poprskati, zatim zgužvati drugu koru, pa opet poprskati. Zgužvati i poslednju koru, poprskati, posuti izmrvljenim sirom, pa pokriti sa korama koje su izlazile van tepsije. Poprskati i ubaciti u rernu na 180 stepeni, dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар