недеља, 17. мај 2015.

KARAMEL ROLAT


Potrebno je:

- 1 list oblatne

Karamel fil:

- 100 g šećera
- 175 ml vode
- 150 g mlevenog keksa

Beli fil:

- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 3 kašike vode
- 100 g mleka u prahu
- 4 pune kašike kokos brašna

Priprema:


Šećer staviti na blagu vatru da se karamelizuje. Kada postane karamel, dodati vodu i kuvati oko dva minuta, odnosno dok se karamel ne otopi. Odmah potom umešati keks i premazati preko lista oblatne.

Maslac, šećer i vodu staviti na ringlu da se rastopi. Skloniti sa vatre, pa umešati mleko u prahu i kokos brašno.Sačekati da se prohladi, par minuta, pa premazati preko karamel fila.

Ostaviti premazano da se hladi još par minuta, pa pažljivo uviti rolat.

Rolat umotati u foliju i ostaviti na par sati u frižider, da se dobro ohladi i stegne.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...