Potrebno je:
- 1 list oblatne
Karamel fil:
- 100 g šećera
- 175 ml vode
- 150 g mlevenog keksa
Beli fil:
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 3 kašike vode
- 100 g mleka u prahu
- 4 pune kašike kokos brašna
Priprema:
Šećer staviti na blagu vatru da se karamelizuje. Kada postane karamel, dodati vodu i kuvati oko dva minuta, odnosno dok se karamel ne otopi. Odmah potom umešati keks i premazati preko lista oblatne.
Maslac, šećer i vodu staviti na ringlu da se rastopi. Skloniti sa vatre, pa umešati mleko u prahu i kokos brašno.Sačekati da se prohladi, par minuta, pa premazati preko karamel fila.
Ostaviti premazano da se hladi još par minuta, pa pažljivo uviti rolat.
Rolat umotati u foliju i ostaviti na par sati u frižider, da se dobro ohladi i stegne.
Нема коментара:
Постави коментар