петак, 8. мај 2015.

PUNJENI ŠAMPINJONI


Potrebno je:

- 1 manja glavica crnog luka
- 1 manji paradajz
- 500 g šampinjona
- 1 paprika babura
- 2 kašike prezle
- 50 g biljnog sira
- 1 dl vode

Priprema:

Šampinjone oprati i očistiti, pa im odstraniti stabljike i izdubiti ih. Crni luk, papriku i paradajz sitno iseckati. Biljni sir iseći na manje listiće.
Na malo ulja izdinstati luk, papriku i paradajz, oko 10 minuta. Dodati vodu i pustiti da provri. Zatim dodati prezlu, sloniti sa ringle i sve dobro promešati.
Pripremljene šampinjone složiti na pleh obložen papirom za pečenje i napuniti pripremljenom smesom. Na svaku pečurku staviti listiće sira.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...