субота, 23. мај 2015.

RAFAELO KOCKE SA JAGODAMA


Sastojci

Kora:

- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g kokos brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
-3 dl mleka

Voćni fil:

- 500 g jagoda
- 200 g šećera
- 2 pudinga od jagode
- 250 ml vode

Žuti fil:

- 500 ml mleka
- 5 kašika gustina
- 5 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 7 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu

- 200 g šlaga

Priprema:

Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim, varjačom, umešati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Pleh veličine 22x33 podmazati sa malo ulja i posuti sa malo brašna. Sipati pripremljenu smesu, poravnati i ubaciti u rernu  zagrejanu na 180 stepeni. Peći petnaestak minuta. Vrelu koru preliti hladnim mlekom. Ostaviti sa strane da se hladi i upije mleko.


Jagode blago usitniti blenderom, pa pomešati sa šećerom i staviti da se kuva pet minuta. Puding i kašiku šećera razmutiti sa malo vode, a ostatak vode sipati u jagode. Kada provri sipati razmućeni puding i svo vreme mešajući, kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko kore i ostaviti da se dobro stegne i ohladi.


Žumanca, gustin, vanilin šećer i šećer razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva. Zatim u provrelo mleko zakuvati razmućena žumanca i uz neprekidno mešanje kuvati dok se ne zgusne. Potpuno ohladiti. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći. Sipati preko prethodne smese.


Umutiti šlag i premazati preko kolača. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi do posluženja.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...