Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 500 g krompira
- 250 g maslaca
- 70 g masti
- 1 kocka kvasca
- 1 celo jaje
- 1 žumance
- 1 šolja mleka
- 3 kašičice soli
Premaz:
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
Krompir skuvati i propasirati. Kvasac rastopiti u šolji mlakog mleka. Penasto umutiti maslac, dodati mast, jaje, žumance, pasiran krompir, so, nadošli kvasac i sa oko 600 g zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti u frižider na pet sati. Nakon toga, na pobrašnjenoj podlozi, premesiti testo uz dodavanje brašna po potrebi. Razviti ga oklagijom na oko jedan centimetar debljine i vaditi modlicom pogačice, pa ih slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati pogačice umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар