четвртак, 30. април 2015.

TORTA ŠEHEREZADA


Potrebno je:


- 1700 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
-5 pudinga od karamele
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 600 g turskog keksa (2 pakovanja)
- 500 g šlag krema ukus slatka pavlaka

Priprema:



Puding razmutiti sa 200 ml mleka.
U litar mleka dodati 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa staviti da prokuva.
Kada provri, sipati razmućeni puding i skuvati.
Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa maslacem koji je prethodno umućen sa 200 g šećera u prahu.
Šlag krem umutiti sa preostalim mlekom.
Keks slagati na tacnu (ne treba ga umakati u mleko), premazati filom, zatim šlag kremom, složiti ponovo keks i tako do kraja.



 Ukrasiti sa šlagom.
Ostaviti u frižider na nekoliko sati, da se ukusi sjedine i keks omekša.


Ako želite dodatno da pojačate ukus karamela, u tek skuvan, vruć puding ubacite kesicu karamel bombona i mešajte dok se ne istope.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...