четвртак, 16. април 2015.

KEJK POPS

Sastojci:

360 g Oreo keksa, 200 g krem sira, 2 kašike meda, 200 g crne čokolade, 4 kašike ulja, 100 g crne ili bele čokolade za umakanje, razne šarene mrvice.

Priprema:

U blenderu usitniti keks, pa mu dodati med i krem sir. Sjediniti smesu i ostaviti u frižider da se ohladi. Smesu podeliti na dvadeset delova. Koristiti neku odgovarajući kašiku ili meriti na vagi, da bi kuglice bile jednake. Oblikovati kuglice i ostaviti u frižider da se stegnu. Istopiti crnu i/ili belu čokoladu. Štapiće za ražnjiće umočiti u otopljenu čokoladu, pa zabosti u kuglicu do polovine. Ostaviti da se štapići stegnu zajedno sa čokoladom koja služi kao lepak. Zatim kuglice umakati u istopljenu čokoladu, samo umočiti i izvaditi, nikako valjati po čokoladi da kuglica ne bi spala sa štapića. Zatim kuglicu posuti raznim šarenim mrvicama i ostaviti da se osuši. Najbolje bi bilo koristiti stiropor u koji ćete zabadati gotove kolače i ostaviti da se čokolada stegne.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...