Sastojci za testo:
200 g maslaca, 1 dl ulja, 1 kocka kvasca, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašičice soli, 2 jajeta, 1 kg brašna, 500 ml mleka.
Sastojci za fil:
400 g sitnog sira (sir za pite i gibanice), 1 jaje, 1 belance, so po ukusu.
Priprema:
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom. Zatim dodati rastopljen maslac, ulje, so, prašak za pecivo i jaja. Sa brašnom umesiti glatko testo i ostaviti ga da se udupla. Nakon toga, na pobrašnjenoj radnoj površini, testo premesiti i razviti. Okruglom modlom vaditi krugove. Svaki krug dodatno rastanjiti, pa zaseći na četiri strane. Na sredinu staviti nadev od sira i jaja, pa preklapati suprotne krajeve, tako da se dobije izgled cveta. Slagati u pleh obložen papirom za pečenje. U preostalo žumance dodatikašičicu ulja i kašiku mleka, umutiti, pa premazati cvetiće. Po želji posuti semenkama. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C , oko 20 minuta.
200 g maslaca, 1 dl ulja, 1 kocka kvasca, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašičice soli, 2 jajeta, 1 kg brašna, 500 ml mleka.
Sastojci za fil:
400 g sitnog sira (sir za pite i gibanice), 1 jaje, 1 belance, so po ukusu.
Priprema:
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom. Zatim dodati rastopljen maslac, ulje, so, prašak za pecivo i jaja. Sa brašnom umesiti glatko testo i ostaviti ga da se udupla. Nakon toga, na pobrašnjenoj radnoj površini, testo premesiti i razviti. Okruglom modlom vaditi krugove. Svaki krug dodatno rastanjiti, pa zaseći na četiri strane. Na sredinu staviti nadev od sira i jaja, pa preklapati suprotne krajeve, tako da se dobije izgled cveta. Slagati u pleh obložen papirom za pečenje. U preostalo žumance dodatikašičicu ulja i kašiku mleka, umutiti, pa premazati cvetiće. Po želji posuti semenkama. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C , oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар