Sastojci za kore:
16 belanaca, 16 kašika šećera, 480 g mlevenih oraha.
Sastojci za fil:
16 žumanaca, 16 kašika šećera, 1 kesica vanilin šećera, 200 g čokolade za kuvanje, 250 g maslaca ili margarina, 1 kašika jake kuvane crne kafe.
Priprema:
Za kore posebno umutiti 4 belanceta sa 4 kašike šećera, pa lagano umešati 120 g mlevenih oraha. Peći u kalupu prečnika 28 cm, oko 14 minuta, u rerni zagrejanoj na 200°C. Na isti način napraviti još tri kore.
Za fil umutiti žumanca, šećer, vanilin šećer i kašiku skuvane jake crne kafe. Sve staviti da se kuva na pari. Kada se fil dovoljno zgusne (kod mene je to bilo posle nekih pola sata), dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa filom. Skloniti sa ringle i potpuno ohladiti. U hladan fil umešati penasto umućen maslac. Filovati kore i ukrasiti po želji.
16 belanaca, 16 kašika šećera, 480 g mlevenih oraha.
Sastojci za fil:
16 žumanaca, 16 kašika šećera, 1 kesica vanilin šećera, 200 g čokolade za kuvanje, 250 g maslaca ili margarina, 1 kašika jake kuvane crne kafe.
Priprema:
Za kore posebno umutiti 4 belanceta sa 4 kašike šećera, pa lagano umešati 120 g mlevenih oraha. Peći u kalupu prečnika 28 cm, oko 14 minuta, u rerni zagrejanoj na 200°C. Na isti način napraviti još tri kore.
Za fil umutiti žumanca, šećer, vanilin šećer i kašiku skuvane jake crne kafe. Sve staviti da se kuva na pari. Kada se fil dovoljno zgusne (kod mene je to bilo posle nekih pola sata), dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi i sjedini sa filom. Skloniti sa ringle i potpuno ohladiti. U hladan fil umešati penasto umućen maslac. Filovati kore i ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар