Potrebno za testo:
- 5 jaja
- 24 kašike šećera
- 15 kašika ulja
- 24 kašike brašna
- 24 kašike mleka
- 2 kesice praška za pecivo
Potrebno za fil:
- 6 dl mleka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike kakao praha
- 300 g kokos brašna
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti, pa lagano umešati sneg od belanaca. Izručiti smesu u podmazan pleh (veliki pleh od rerne), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25 minuta. Kada lepo porumeni i kada se ivice kolača odvoje od pleha, tada je gotov.
Pomešati mleko, šećer, kakao i vanilin šećer, pa staviti na ringlu da proključa. Kuvati najduže minut, pa skloniti da se ohladi.
Ohlađen kolač seći na kocke i svaku kocku uvaljati u fil, pa u kokos brašno.
- 5 jaja
- 24 kašike šećera
- 15 kašika ulja
- 24 kašike brašna
- 24 kašike mleka
- 2 kesice praška za pecivo
Potrebno za fil:
- 6 dl mleka
- 12 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 4 kašike kakao praha
- 300 g kokos brašna
Priprema:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti, pa lagano umešati sneg od belanaca. Izručiti smesu u podmazan pleh (veliki pleh od rerne), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25 minuta. Kada lepo porumeni i kada se ivice kolača odvoje od pleha, tada je gotov.
Pomešati mleko, šećer, kakao i vanilin šećer, pa staviti na ringlu da proključa. Kuvati najduže minut, pa skloniti da se ohladi.
Ohlađen kolač seći na kocke i svaku kocku uvaljati u fil, pa u kokos brašno.
Нема коментара:
Постави коментар