Sastojci za testo:
2 jajeta, 150 g šećera, 2 dl mleka, 1 dl ulja, 200 g brašna, 2 kašike kakao praha, 1 kesica praška za pecivo.
Sastojci za fil:
1 l mleka, 1 čaša ( 2dl ) šećera, 7 kašika griza, 1 kesica vanilin šećera, 200 g kokos brašna.
Priprema:
Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladi.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese izliti u podmazan pleh ( 40x35 ), i peći na 200°C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od koksa i griza, poravnati i pokriti drugim delom testa. Peći još dvadeset minuta. Ohlađen kolač iseći na kocke.
2 jajeta, 150 g šećera, 2 dl mleka, 1 dl ulja, 200 g brašna, 2 kašike kakao praha, 1 kesica praška za pecivo.
Sastojci za fil:
1 l mleka, 1 čaša ( 2dl ) šećera, 7 kašika griza, 1 kesica vanilin šećera, 200 g kokos brašna.
Priprema:
Mleko i vanilin šećer prokuvati, a šećer pomešati sa grizom, pa ukuvati u ključalo mleko. Dodati kokos brašno, sve dobro sjediniti i skloniti sa strane da se hladi.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, pa sve sjediniti. Polovinu smese izliti u podmazan pleh ( 40x35 ), i peći na 200°C, oko deset minuta. Izvaditi iz rerne, pa premazati filom od koksa i griza, poravnati i pokriti drugim delom testa. Peći još dvadeset minuta. Ohlađen kolač iseći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар