среда, 15. април 2015.

SAHER TORTA

Sastojci za koru:

200 g maslaca sobne temperature, 300 g šećera u prahu, 200 g glatkog brašna, 200 g čokolade za kuvanje, 1 prašak za pecivo, 8 jaja.

Sastojci za fil:

450 g marmelade od kajsija.

Glazura od čokolade:

200 g čokolade za kuvanje, 200 ml slatke pavlake.

Priprema:

Maslac penasto umutiti i u njega dodati otopljenu čokoladu, neprekidno muteći. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i 150 g šećera u prahu. Dobro umutiti.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 150 g šećera u prahu.
Lagano sjediniti prvu i drugu smesu, pa umešati brašno i prašak za pecivo. U podmazan kalup (prečnika 28 cm) izliti smesu i peći na 170 stepeni 60-70 minuta.
Marmeladu zagrejati na laganoj vatri i ukoliko je potrebno procediti da nema grudvica.
Ohlađenu koru preseći dva puta, da se dobiju tri kore. Svaku koru obilno premazati marmeladom i na kraju premazati čitavu tortu.
Zagrejati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, mešajući da se sjedini. Preliti preko torte.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...