Sastojci za koru:
200 g maslaca sobne temperature, 300 g šećera u prahu, 200 g glatkog brašna, 200 g čokolade za kuvanje, 1 prašak za pecivo, 8 jaja.
Sastojci za fil:
450 g marmelade od kajsija.
Glazura od čokolade:
200 g čokolade za kuvanje, 200 ml slatke pavlake.
Priprema:
Maslac penasto umutiti i u njega dodati otopljenu čokoladu, neprekidno muteći. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i 150 g šećera u prahu. Dobro umutiti.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 150 g šećera u prahu.
Lagano sjediniti prvu i drugu smesu, pa umešati brašno i prašak za pecivo. U podmazan kalup (prečnika 28 cm) izliti smesu i peći na 170 stepeni 60-70 minuta.
Marmeladu zagrejati na laganoj vatri i ukoliko je potrebno procediti da nema grudvica.
Ohlađenu koru preseći dva puta, da se dobiju tri kore. Svaku koru obilno premazati marmeladom i na kraju premazati čitavu tortu.
Zagrejati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, mešajući da se sjedini. Preliti preko torte.
200 g maslaca sobne temperature, 300 g šećera u prahu, 200 g glatkog brašna, 200 g čokolade za kuvanje, 1 prašak za pecivo, 8 jaja.
Sastojci za fil:
450 g marmelade od kajsija.
Glazura od čokolade:
200 g čokolade za kuvanje, 200 ml slatke pavlake.
Priprema:
Maslac penasto umutiti i u njega dodati otopljenu čokoladu, neprekidno muteći. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i 150 g šećera u prahu. Dobro umutiti.
Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati 150 g šećera u prahu.
Lagano sjediniti prvu i drugu smesu, pa umešati brašno i prašak za pecivo. U podmazan kalup (prečnika 28 cm) izliti smesu i peći na 170 stepeni 60-70 minuta.
Marmeladu zagrejati na laganoj vatri i ukoliko je potrebno procediti da nema grudvica.
Ohlađenu koru preseći dva puta, da se dobiju tri kore. Svaku koru obilno premazati marmeladom i na kraju premazati čitavu tortu.
Zagrejati slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, mešajući da se sjedini. Preliti preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар