Sastojci:
1,5 kg jabuka, 500 g tankih kora za pite, 12 kašika šećera, 6 kašika griza, malo cimeta.
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po tri kore. Svaku koru namazati sa malo ulja i posuti sa malo šećera. Na treću koru, uz rub, rasporediti jabuke, poprskati sa malo ulja i posuti cimetom. Zatim posuti sa jednom kašikom griza i dve kašike šećera.
Uviti u rolat i složiti u podmazan pleh. Tako redom dok se ne potroši materijal.
Rolat odozgo premazati sa uljem i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni. Peći dok ne porumeni, otprilike 25 minuta. Ohlađenu pitu seći na parčiće i svako parče posuti šećerom u prahu.
1,5 kg jabuka, 500 g tankih kora za pite, 12 kašika šećera, 6 kašika griza, malo cimeta.
Priprema:
Jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po tri kore. Svaku koru namazati sa malo ulja i posuti sa malo šećera. Na treću koru, uz rub, rasporediti jabuke, poprskati sa malo ulja i posuti cimetom. Zatim posuti sa jednom kašikom griza i dve kašike šećera.
Uviti u rolat i složiti u podmazan pleh. Tako redom dok se ne potroši materijal.
Rolat odozgo premazati sa uljem i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni. Peći dok ne porumeni, otprilike 25 minuta. Ohlađenu pitu seći na parčiće i svako parče posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар