среда, 15. април 2015.

MILKA TORTA

Sastojci za kore:

3 belanceta, 3 kašike šećera, 1 kašičica praška za pecivo, 3 kašike brašna, 70 g pečenih mlevenih lešnika.

Sastojci za fil:

1 l mleka, 12 žumanaca, 3 pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 10 kašika šećera, 250 g maslaca, 200 g bele Milka čokolade, 200 g crne Milka čokolade.

Priprema:

Belanca umutiti u čvrst šam uz postepeno dodavanje 3 kašike šećera, neprekidno muteći. Brašno pomešano sa praškom za pecivo i lešnicima lagano, varjačom, umešati u šam od belanaca. Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, desetak minuta.
Na isti način pripremiti još tri kore.

Puding, brašno, žumanca i šećer razmutiti sa malo mleka, da nema grudvica.  Ostatak mleka staviti da provri, pa u provrelo mleko zakuvati žumanca i puding. Gotov fil ohladiti i sjediniti sa umućenim maslacem.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u drugi deo crnu čokoladu.
Filovati tortu i ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...