недеља, 19. април 2015.

PILEĆE ROLNICE


Potrebno je:

- 700 g pilećeg mesa
- 80 g po izboru suvog vrata ili pršute ili čajne
- 1 jaje
- 2 parčeta hleba sredina potopljena u mleku
- 1 kašika sitno secaknog peršunovog lišća
- 1 glavica crnog luka
- 100 g kačkavalja
- 12 listova slanine
- 2 kašike prezle
- po ukusu so i biber

Priprema:

Samleti meso i crni luk, a suvi vrat ili pršutu ili čajnu iseckati na sitne kockice. Dodati jaje, dobro oceđen hleb, prezlu i začine. Sve sastojke dobro sjediniti i podeliti na 12 delova.


Na svaki deo staviti komadić sira, pa oblikovati rolnicu. Svaku rolnicu umotati u list slanine. Zatim oblikovane rolnice složiti na pleh obložen alu folijom.

Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 45 minuta. Služiti uz prilog po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...