Potrebno je:
- 700 g pilećeg mesa
- 80 g po izboru suvog vrata ili pršute ili čajne
- 1 jaje
- 2 parčeta hleba sredina potopljena u mleku
- 1 kašika sitno secaknog peršunovog lišća
- 1 glavica crnog luka
- 100 g kačkavalja
- 12 listova slanine
- 2 kašike prezle
- po ukusu so i biber
Priprema:
Samleti meso i crni luk, a suvi vrat ili pršutu ili čajnu iseckati na sitne kockice. Dodati jaje, dobro oceđen hleb, prezlu i začine. Sve sastojke dobro sjediniti i podeliti na 12 delova.
Na svaki deo staviti komadić sira, pa oblikovati rolnicu. Svaku rolnicu umotati u list slanine. Zatim oblikovane rolnice složiti na pleh obložen alu folijom.
Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 45 minuta. Služiti uz prilog po izboru.
Нема коментара:
Постави коментар